Verkkokaupan perustaminen - kumppanit

Fi verkkotunnus

  • Olemme .fi verkkotunnusvälittäjä ja hankimme fi verkkotunnuksen puolestanne. Myös .com, .net, .org ja .info verkkotunnukset.

Verkkotunnus eli Domain on verkkokaupan yksilöllinen tunniste Internetissä. Sen avulla löydetään tietty verkkokauppa muiden verkkosivujen joukosta. Olemme virallinen fi-verkkotunnusvälittäjä ja palvelemme verkkotunnusasioissa verkkokauppaa perustettaessa.  Verkkotunnusta hankittaessa pitäisi ottaa huomioon:

JLCommerce on Fi verkkotunnusvälittäjä

Verkkotunnuksen valitseminen

  •  Mieluummin lyhyt verkkotunnus kuin pitkä
  •  Verkkotunnuksen pitää olla helposti muistettava
  •  Verkkotunnuksen pitää olla toiminnan sisältöä kuvaava

Verkkotunnuksen nimenä käytetään usein yrityksen nimeä. Vaihtoehtoisesti verkkotunnus voi olla myös tuotteen tai palvelun nimi. Kun domain on lyhyt ja yksinkertainen, silloin se on helppo muistaa ja kirjoittaa. Kaksiosainen verkkotunnus kannattaa kirjoittaa yhteen.

Verkkotunnuksen nimipalvelimet

Verkkotunnus tarvitsee aina nimipalvelimet, tarjoamme nimipalvelun veloituksetta, kun tilaatte JLCommerce Pro verkkokaupan meiltä.

Tarjoamme domainille aina luotettavan tuen ja ylläpidon palvelimella.

Verkkotunnuksen rekisteröinti

Kansainvälisen verkkotunnuksen ( .com, .net, .org ja .info) voi rekisteröidä kuka tahansa. Verkkotunnus myönnetään sille, joka ehtii ensimmäisenä.

Suomalaisen .fi verkkotunnuksen myöntämisestä päättää Suomen viestintävirasto Traficom.


Fi-verkkotunnusten myöntämisperusteet ja -edellytykset

Fi Verkkotunnus - Faktat fiksusti

Kuka voi hakea fi-verkkotunnusta?
5.9.2016 jälkeen suomalaisen fi verkkotunnuksen voi hakea itselleen kuka tahansa. Kaikki yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt kotipaikasta riippumatta voivat rekisteröidä itselleen fi-verkkotunnuksen.

Fi verkkotunnuksen rekisteröinnin rajoitukset
Ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä on varmistettava, että haettava verkkotunnus on lainmukainen. Fi-verkkotunnus ei saa loukata suojattua nimeä kuten yrityksen nimeä tai EU alueella voimassaolevaa tavaramerkkiä.

Fi verkkotunnuksen hankinta
Rekisteröiminen tapahtuu virallisen välittäjän kautta.  JLCommerce on  virallinen fi-verkkotunnusvälittäjä, joka merkitsee asiakkaidensa puolesta verkkotunnuksia Viestintäviraston ylläpitämään verkkotunnusrekisteriin. Ylläpidämme  verkkotunnuksia ja tarjoamme niihin liittyviä palveluita (sähköposti, nimipalvelimet, verkkosivutila jne).

Fi verkkotunnuksen voimassa olo ja uusiminen
Fi verkkotuunus on voimassa 1-5 vuotta, jonka jälkeen verkkotunnus on uusittava. Uusimme verkkotunnuksen haluamasi ajanjakson mukaisesti.

Verkkotunnuksen haltijan siirto.
Jos haluat siirtää verkkotunnuksen, lähetä meille sähköpostia. Verkkotunnuksen omistajan vaihto tapahtuu siirtoavaimella, jonka verkkotunnuksen virallinen välittäjä luo ja lähettää verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteen. Siirtoavaimen avulla verkkotunnuksen välittäjä pystyy siirtämään verkkotunnuksen uudelle omistajalle

Nimipalvelimet
Nimipalvelimet muuttavat verkkotunnuksen www-osoitteeksi. Ilman nimipalvelimia verkkotunnuksen www-sivuja ei löydy Internetistä eikä sähköposti toimi.
Tarjoamme myös nimipalvelin palvelun.